TEKSAS

Posljednje riječi višestrukog ubice prije pogubljenja zbunile sve prisutne

Nakon što je Kobl izgovorio svoje posljednje riječi, njegovog sina, prijatelja i snahu obuzele su emocije i postali su nasilni

Bili Vejn Kobl proglašen mrtvim 11 minuta nakon što mu je ubrizgan smrtonosni koktel. Printscreen: RTL Nieuws

Avaz.ba

1.3.2019

U četvrtak navečer u Teksasu pogubljen je Bili Vejn Kobl (Billie Wayne Coble, 70) zbog ubistva članova porodice svoje supruge, a njegove posljednje riječi zbunile su mnoge, piše CBS News.

Bili je prije 30 godina upucao roditelje, Roberta i Zeldu Viča (Vicha), i brata svoje supruge. Bobi Viča (Bobby Vicha), brat njegove žene, bio je policajac. Koblu je izvršena smrtna kazna injekcijom u državnom zatvoru u Hantsvilu, bio je najstariji muškarac kojeg je pogubila država Teksas nakon ponovnog uvođenja smrtne kazne 1982. godine. 

Prije smrti, nakon što su ga službenici upitali želi li izreći svoje posljednje riječi, izgovorio je rečenicu koja mnogima nije imala puno smisla. 

- Da, gospodine, to će vas koštati 5 dolara. Volim vas, volim vas, volim vas - rekao je Kobl. 

- Majk (Mike), volim te. Gdje je Neli (Nelley)? Volim te, to je 5 dolara. Čuvajte se - dodao je i zaspao, piše The Sun.

Nakon što je Kobl izgovorio svoje posljednje riječi, njegovog sina, prijatelja i snahu obuzele su emocije i postali su nasilni. Vikali su prostote i udarali jedni druge. Stražari su ih pokušali razdvojiti, no oni nisu prestali s takvim ponašanjem te je policija dvojici muškaraca morala staviti lisice.

- Šta radite - vikala je na njih žena govoreći da su mu "upravo ubili oca."

Bili Vejn Kobl proglašen je mrtvim 11 minuta nakon što mu je ubrizgan smrtonosni koktel, u 18.24 sati po lokalnom vremenu. Dvojica članova njegove porodice, koji su pravili nered u zatvoru, uhapšeni su zbog opiranja hapšenju i odvedeni u zatvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.