INDIJA Alarmantni porast seksualnog nasilja

Muškarac silovao ženu i pokušao je zapaliti, ona ga povukla u vatru i ubila

Komšije su požurile u njenu kuću kad su primijetile dim koji iz nje dopire

Avaz.ba
07.03.2019 13:46

Napadač (42) ju je i silovao u ponedjeljak u njenom domu u Kolkati

Foto: AFP

Žena u Indiji koju je muškarac silovao i potom pokušao ubiti tako što ju je zapalio usmrtila je svog silovatelja tako da ga je povukla u vatru, prenosi indijska policija.

Žena (35), udovica i majka triju kćerki, sama je preživjela ovaj brutalni pokušaj ubistva, ali lice i ruke su joj trajno unakažene opeklinama.

Napadač (42) ju je i silovao u ponedjeljak u njenom domu u Kolkati, dok su njene kćerke bile vani, izjavio je policijski portparol Sajal Kanti Bisvas (Biswas) i dodao da je tada "zalio njeno tijelo benzinom i zapalio je". 

Komšije su požurile u njenu kuću kad su primijetile dim koji iz nje dopire, a tamo su našle njih oboje kako gore i teglu benzina u sobi. Oboje su odvedeni u bolnicu, gdje je muškarac podlegao povredama, a žena se još liječi.  

Ovaj tragični događaj dolazi usred alarmantnog porasta seksualnog nasilja u Indiji, s više od 100 prijavljenih silovanja svakog dana. Niz brutalnih slučajeva grupnog silovanja i ubistva šokirao je ovu zemlju, ali i svijet. A mnoge silovane žene nikad ne prijave svoje silovatelje jer im prijete smrću ako odu na policiju. I sama policija često iznevjeri žrtve, upozoravaju stručnjaci.

Stoga mnogi Indijci na društvenim mrežama oduševljeno reagiraju na slučajeve "instantne pravde" poput ovog, kada žrtve uzmu pravdu u svoje ruke. 

Tagovi

Indija Silovanje

Komentari

NA VRH