MONSTRUM Pokušaj ubistva prijatelja

Zbog trovanja kolega sendvičima Nijemac dobio doživotnu robiju

Kod dvojice došlo do teškog oštećenja bubrega, dok je treći u vegetativnom stanju

Piše: Srna

Foto: Ilustracija


Nijemac koji je kolegama na poslu zatrovao sendviče i piće, zbog čega je jedan od njih praktično u vegetativnom stanju, osuđen je na doživotnu robiju zbog pokušaja ubistva.  

Klaus O. (57), koji je radio u kompaniji u gradu Šlos Holte-Štukenbrok, razotkriven je nakon što je jedan kolega pronašao bijeli prah na svojim sendvičima. 

Radnici su nakon toga postavili nadzorne kamere, zahvaljujući kojima je Klaus O. uhvaćen na djelu. 

Na snimku se vidi kako on svojim kolegama otvara torbe i tašne i u sendviče koje su ponijeli sipa prašak prije nego sve uredno i mirno vrati na svoje mjesto. 

Policija je u kući Klausa O. pronašla različite hemikalije, uključujući olovo acetat, kadmij, olovo i živu, prenose agencije. 

Sudija u gradu Bilefeldu rekao je da mu i dalje nije jasan motiv Klausa O. da otruje hranu i piće svojim kolegama u periodu od 2015. do 2018. godine. 

Kod dvojice kolega je usijed trovanja došlo do teškog oštećenja bubrega, dok je treći u vegetativnom stanju i o njemu se brinu roditelji. 

Sudija Džordž Simerman (Georg Cimerman) rekao je da su u kući Klausa O. pronašli materijal opasniji od onog koji je korišten u Drugom svjetskom ratu. 

NA VRH

Komentari