SVIJET Snimak nastao u blizini Feniksa u Arizoni

Napad jaguara u zoološkom vrtu: Žena htjela napraviti selfi, za ruku je zgrabila velika mačka

Identitet 30-godišnje žene neće biti objavljen

Index.hr
11.03.2019 07:44

Foto: Printscreen

Ženu koja je u "Wildleife World" zoološkom vrtu u blizini Feniksa u Arizoni prekoračila ogradu poželjevši napraviti selfi zgrabio je i povrijedio jaguar, saopćili su službenici zoološkog vrta, poručivši ljubiteljima životinja da velika mačka zbog toga neće biti uspavana.

Na snimku napravljenom mobitelom vidi se najmanje jedna ogrebotina na ženinoj lijevoj podlaktici, dok se u bolovima valja po tlu. 

- Čuo sam ženu kako vrišti: "Upomoć, upomoć, upomoć", kada je jaguar pružio šapu iz kaveza i zgrabio je za ruku, zarinuvši joj pandže u meso - rekao je svjedok Adam Vilkerson (Wilkerson) za Fox 10 televiziju. 

Njegova majka pokušala je odvratiti pažnju jaguaru gurnuvši mu bocu s vodom u kavez, a Vilkerson je, kako je rekao, odvukao djevojku. Na snimku napravljenom mobitelom vidi se kako životinja žvače plastičnu bocu. 

Identitet 30-godišnje žene neće biti objavljen, rekao je portparol Rural Metro Fire, agencije koja je intervenirala na poziv. 

- Odvezena je u bolnicu, gdje joj je pružena pomoć, a poslije se vratila u zoološki da se izvine - kazao je. 

On je dodao da je željela napraviti selfi ili slikati životinju pa je približila ruku kavezu tako da ju je životinja uspjela zgrabiti. 

Zoološki vrt saopćio je da ženka jaguara nikad nije napustila kavez te da se incident ispituje. 

- Možemo vam obećati da se našem jaguaru ništa neće dogoditi - odgovorio je zoološki vrt na Twitteru na zabrinute upite građana hoće li životinja biti uspavana. 

Sve kaveze okružuje ograda, udaljena od njih nekoliko metara, rekla je portparol vrta Kristi Morkom (Kristy Morcom). 

- Preko nje se treba popeti. Nije to baš tako lako. To su divlje životinje, ograđene s razlogom - dodala je Morkom.

Komentari

NA VRH