SVIJET

Ovo je Grk koji je dvije minute zakasnio na let Boeinga 737 i spasio se od tragedije

Policajac mu rekao da treba zahvaliti Bogu

Antonis Mavropulos. Facebook

Telegraf.rs

11.3.2019

Ljudi se često plaše da će zakasniti na let i da se neće moći ukrcati u avion, ali upravo to je jednom Grku spasilo život. 

U teškoj tragediji leta "Ethiopian Airlinesa" živote je izgubilo 157 osoba, među kojima i jedan Srbin. Igrom slučaja se među mrtvima nije našao Grk Antonis Mavropulos. 

Mavropulos bi bio 150. putnik Boeinga 737 koji se srušio šest minuta nakon polijetanja, ali je zakasnio na čekiranje za samo dvije minute. 

Bio je veoma uznemiren jer je propustio let, ali je odmah rezervirao drugi let. 

- Bio sam ljut jer mi niko nije želio pomoći da stignem do kapije na vrijeme. Gledao sam ljude kako ulaze u tunel i vikao da me puste. Sada sam sretan što sam živ - napisao je on na Facebooku i podijelio sliku svoje karte za kobni let. 

On je saznao za nesreću kada je policija tražila da ga ispitaju zašto je propustio let. 

Antonis je pokušao izbjeći ispitivanje jer nije želio propustiti svoj drugi let, ali mu je policajac rekao da treba zahvaliti Bogu, a ne da protestira, i da ga moraju ispitati jer je on jedini putnik koji je platio kartu, a nije bio u avionu. 

Nakon ispitivanja su ga pustili, a on je provjerio na internetu da je avion zaista pao i odmah pozvao svoju porodicu da im kaže da je živ. 

- Ovo je bio moj sretan dan - napisao je on. 

Mavropulos, koji je predsjednik neprofitne organizacije "International Solid Vaste Association", trebao je prisustvovati godišnjoj skupštini UN-ovog Programa za životnu sredinu, navodi grčki mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.