RUSIJA Ljubov je bila bolesna, dehidrirana i nije umjela govoriti

Stravične scene: U stanu prepunom smeća i žohara pronađena potpuno divlja djevojčica

Ogrlica koju je nosila gotovo je srasla s njenim vratom koliko joj se urezala

Avaz.ba
11.03.2019 20:51

Izgladnjela djevojčica pronađena nekoliko dana nakon nestanka majke

Foto: east2west.news

Policija u specijalnim zaštitnim odijelima spasila je polugolu petogodišnju djevojčicu koja je živjela u jednom stanu punom smeća u prijestonici Rusije.

Djevojčica čije je ime Ljubov (Ljubav) bila je bolesna i dehidrirana, nije umjela govoriti i bukvalno je bila do guše u smeću.

Izgladnjela djevojčica je pronađena nekoliko dana nakon nestanka majke Irine Garaščenko (47). Portal Life.ru prenosi da su policajci morali obući specijalna zaštitna odijela jer je stan bukvalno bio pretrpan đubretom i žoharima. Ogrlica koju je djevojčica nosila gotovo je srasla s njenim vratom koliko joj se urezala.

  • Ogrlica koju je djevojčica nosila gotovo je srasla s njenim vratom koliko joj se urezala
    Ogrlica koju je djevojčica nosila gotovo je srasla s njenim vratom koliko joj se urezala Foto: (east2west.news)

- Ona ne zna govoriti, samo ispušta neke neartikulirane zvukove. Ponudili smo joj da pije vode i popila je dvije litre odjednom - naveli su istražitelji.

Ruski mediji su djevojčicu prozvali Movgli (Mowgli), po ugledu na dječaka koji je odrastao sa zvijerima, junaku "Knjige o džungli". Međutim, njoj društvo nisu pravili ni psi ni mačke.

- Đubre koje se raspada smrdilo je nesnosno. Umalo se nismo onesvijestili od prizora koji smo zatekli u stanu i smrada. Djevojčica je sjedila pored prozora u kuhinji. Bila je skoro gola, na sebi je imala samo kapu i nekakvu pocijepanu majicu. Plakala je. Hrane nije bilo i svuda su bili žohari - rekao je jedan od komšija koji je prvi ušao u stan prije nego što je pozvao policiju.

Komšije navode da je majka Irina Garaščenko (47) prije pet godina došla s kćerkom i da je poslije rekla da je djevojčica otišla živjeti kod bake. Otac djevojčice je deportiran u Ukrajinu. Komšije navode i da je majka djevojčice izgledala normalno, uvijek je bila propisno obučena i tvrdila je da radi na održavanju čistoće u susjednom stambenom bloku.

  • Policajci morali obući specijalna zaštitna odijela jer je stan bukvalno bio pretrpan đubretom i žoharima
    Policajci morali obući specijalna zaštitna odijela jer je stan bukvalno bio pretrpan đubretom i žoharima Foto: (east2west.news)

Majka djevojčice Irina pojavila se u stanu nekoliko dana nakon što je policija odvela djevojčicu i smjestila je na liječenje. Komšije su pozvale policiju, koja je uhapsila majku monstruma. Vjeruje se da malena, otkad se rodila, nije izašla iz stana i nije imala nikakav kontakt s drugim ljudima osim s majkom. Protiv nje je podignuta optužnica za zanemarivanje djeteta i pokušaj ubistva.

Komentari

NA VRH