SVIJET Na internetu se pojavio šokantan snimak

ISIL-ovke koje bježe iz Sirije: Tražit ćemo osvetu, bit ćete u krvi do koljena

Jedna pripadnica grupe uhvatila za kosu novinarku koja je hodala nepokrivene glave i vikala na nju da je treba biti sram

Avaz.ba
12.03.2019 12:30

Foto: Printscreen

Na internetu se pojavio šokantan snimak na kojem se, navodno, vide pripadnice ISIL-a spašene iz posljednjeg uporišta Islamske države u Siriji kako prilikom njihovog prijevoza u izbjeglički kamp viču terorističke slogane i objavljuju odanost terorističkoj grupi, piše Daily mail. 

U kratkom snimku vide se žene u kamionu obučene u crno i prekrivenih lica kako drže svoju djecu te viču "bakija", što je dio ISIL-ovog slogana "bakija ve tatamadad", a znači "ostajemo i širimo se". Pritom se čuje kako vrijeđaju novinare i bacaju vodu na njihove kamere. 

Mnoge od njih podigle su kažiprst prema nebu, što je zapravo simbolička gesta pripadnika ISIL-a kojom se označava jedinstvo s Bogom, ali i halifatom. 

Žene koje su prošle sedmice bježale iz Baguza viđene su kako bacaju kamenje na novinare i napadaju novinarke jer nisu odjevene prema pravilima islama. 

Tako je jedna pripadnica ISIL-a, piše Daily Mail, uhvatila za kosu novinarku koja je hodala nepokrivene glave i vikala na nju da je treba biti sram, a druga je novinarki koja je nosila hlače rekla kako će Bog prokleti žene koje liče na muškarce. 

Više od 7.000 ljudi pobjeglo je posljednjih dana iz bombardiranog posjednjeg uporišta Islamske države u Siriji, a ISIL-ovke su pritom za novinsku agenciju AFP rekle kako i dalje žele odgajati svoju djecu u ideologiji halifata, čak i kada nestane Islamske države. 

- Mi smo možda otišli, ali u budućnosti će biti novih osvajanja - rekla je jedna pripadnica ISIL-a za AFP. 

Potom je izgovorila i užasavajuću prijetnju. 

- Tražit ćemo osvetu, bit ćete u krvi do koljena - dodala je.

Komentari

NA VRH