NOVI ZELAND Krvavi pohod Brentona Taranta

Zašto je ubica prije masakra slušao četničku pjesmu koja poziva na ubijanje muslimana

Za očekivati je da će poslije ovoga skandalozna pjesma na Youtubeu i njene varijacije pravljene širom svijeta biti zabranjene

Avaz.ba
15.03.2019 11:36

Foto: Printscreen

Pjesma koju je terorista Brenton Tarant (Tarrant) slušao u autu minutu prije nego što će ubiti 49 ljudi u džamijama je četnička pjesma o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Iako je njen zvanični naziv "Od Bihaća do Petrovca sela", prije nekoliko godina se pojavio i onaj nezvanični, koji glasi "Remove kebab". U sleng prijevodu - "ubij muslimana ili ukloni muslimana". 

Jutros je uz njene stihove ubijao i Tarant dok je držao pušku u ruci i vozio se ka mjestu na kojem će masakrirati vjernike.

Za očekivati je da će poslije ovoga skandalozna pjesma na Youtubeu i njene varijacije pravljene širom svijeta biti zabranjene. 

Sporna pjesma pjevana je od Kine do Amerike, pa na internetu postoji i snimak Kineza u uniformama kako pjevaju "Od Bihaća do Petrovca sela".

U terorističkom napadu koji se dogodio jutros na Novom Zelandu ubijeno je 49 osoba, a 48 teško ranjeno. Za sada je uhapšeno četvero napadača, trojica muškaraca i jedna žena.  

Jedan od terorista koji su izvršili masovni pokolj u dvije džamije na Novom Zelandu, Brenton Tarant na nalozima svojih društvenih mreža stavljao je različite snimke i fotografije, a na jednoj se vidi njegova puška i municija koje su bile ispisane različitim riječima i pismima. 

  • Brenton Tarant
    Brenton Tarant Foto: (Printscreen)

Komentari

NA VRH