NOVI ZELAND Monstrum Brenton Tarant ubio 50 ljudi

Sin (16) pozvao majku i rekao da neko puca u džamiji: Uslijedio je vrisak, 22 minute neizvjesnosti i najgore vijesti

Salva Mustafa je svog supruga i dva sina u petak ispratila na džumu

Piše: Avaz.ba

Salva Mustafa je svog supruga i dva sina u petak ispratila na džumu u Kristčurču na Novom Zelandu. Nije ni slutila da će taj petak biti najtužniji dan u njenom životu i da će joj suprug i stariji sin biti ubijeni u džamiji.

Kada je pucnjava započela, njen stariji sin Hamza (16) nazvao je svoju majku.

- Mama, neko je ušao u džamiju i puca po nama - rekao je Hamza majci dok je iz džamije pokušao da izvuče mlađeg brata Zaida koji je već ranjen u nogu.

  • Hamza Mustafa

    Hamza Mustafa

    Foto: Društvene mreže


Njihov razgovor je potrajao svega nekoliko sekundi, a onda je Salva čula pucnjeve i vrisak svoga sina. U tim trenucima on je ubijen, a njegov brat ranjen još jednim metkom, ali je na sreću preživio. Na drugoj strani džamije u lokvi krvi ležao je njihov 44-godišnji otac Kaled.

- Ostala sam na liniji još 22 minute. Tada je neko pokupio mobilni i rekao mi: "Žao mi je, mislim da vam je sin mrtav... - ispričala je nesretna Salva.

Njen mlađi sin Zaid je hospittaliziran. On je ranjen s dva metka, ali je uspio preživjeti i pobjeći iz džamije, piše "Daily mail".

U petak je terorista Brenton Tarant (Tarrant) ubio 50 ljudi u krvavom pohodu na dvije džamije u Kristčurču na Novom Zelandu.

NA VRH

Komentari