SVIJET Poznat po tome da se ne drži pripremljenog govora

Bajdena odao lapsus: Bivši potpredsjednik SAD slučajno otkrio izlazi li Trampu na crtu

Prisutni su burno pozdravili njegovu izjavu

Kurir.rs
18.03.2019 10:19

Bajden: Razmišlja o ulasku u predsjedničku trku

Foto: Arhiv

Bivši američki potpredsjednik Džozef Bajden (Joseph Biden) napravio je lapsus tokom večere na kojoj su se okupili demokrati u državi Delaver, što je protumačeno kao signal da će ući u trku za Bijelu kuću.

Bajden (76) je, obraćajući se prisutnima, naime, izjavio da su njegovi rezultati i stavovi napredniji od bilo koga ko se kandidirao.

Prisutni su burno pozdravili tu njegovu izjavu, pa se Bajden brzo ispravio.

Nisam to mislio. Od bilo koga ko bi se kandidirao - rekao je Bajden. 

Agencija AP navodi da je, iako je Bajden poznat po tome da se ne drži pripremljenog govora, njegovu izjavu moguće protumačiti kao "gaf u stilu Vašingtona", što je slučaj kada se nenamjerno kaže istina.

Kako broj kandidata za demokratsku predsjedničku nominaciju raste, očekuje se da će se Bajden pridružiti toj brojnoj grupi, ali je do sada svoje pristalice ostavljao u neizvjesnosti šta će odlučiti.

U svojoj državi Delaver dočekan je kao heroj kada je na večeri na kojoj se okupilo skoro 1.000 utjecajnih demokrata izjavio da je vrijeme da Amerika "ponovo dobije kičmu", ali i da je "politički konsenzus" neophodan da bi se zemlja odmakla od "toksičnog tona Trampove ere".

Politika nam je postala tako pakosna, tako sitničava i otrovna da više ne možemo upravljati, u većini slučajeva ne možemo ni razgovarati jedni s drugima - rekao je Bajden. 

On već mjesecima razmišlja o ulasku u predsjedničku trku da bi se suprotstavio američkom predsjedniku Donaldu Trampu (Trump) na nacionalnim izborima.

Iako se, prema svim anketama, nalazi na samom vrhu po popularnosti među demokratskim potencijalnim biračima, stratezi i komentatori ističu da je pod pritiskom da uskoro uđe u trku ili se povuče iz nje.

Komentari

NA VRH