SVIJET

Tinejdžer koji je razbio jaje senatoru o glavu donira novac žrtvama napada na Novom Zelandu

Trenutak kada Konoli razbija jaje senatoru o glavu. Screenshot

Blic.rs

18.3.2019

Sedamnaestogodišnji tinejdžer neočekivano se proslavio nakon što je razbio jaje australskom senatoru o glavu.

Vil Konoli (Will Conolly) iz australske države Viktorija učinio je to dok je stajao iza senatora Frejzera Aninga na mitingu Konzervativne nacionalne partije, održanom u subotu u Melburnu. 

Dan ranije senator je izdao saopćenje, u kojem je optužio integraciju muslimana za terorističke napade u Kristčurču u petak prošle sedmice, kada je smrtno stradalo 50 osoba.

Od trenutka kada je snimak objavljen svi slave dječaka kao junaka, a u njegovu čast su osvanuli crteži na zidovima grada.


Tinejdžer koji je uhapšen na licu mesta, vratio se kući poslije kraćeg boravka u bolnici, gde je podvrgnut ljekarskom pregledu. 

Javnost mu sve snažnije izražava podršku, a na sajtu GoFundMe ljudi su za njega otvorili stranicu, na kojoj je u međuvremenu prikupljeno 35 hiljada eura.

Na stranici, na koji prilozi i dalje pristižu, u međuvremenu je objavljeno da Konoli planira najveći dio prikupljenog novca pokloniti porodicama žrtava terorističkog napada u Kristčurču.

Uprkos kritikama javnosti zbog senatorovih komentara, Aning se nije izvinio. U govoru u Brizbejnu u ponedeljak, rekao je novinarima da je Konoli "dobio šamar u lice, što je njegova majka odavno trebalo da uradi".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.