NEOBIČNO

Večera s Barakom Obamom košta 5.000 eura: U cijenu uračunato i jedno fotografiranje za uspomenu

Na skupu lidera raspravljat će se o tome šta znači dobro vođenje države

Barak Obama. Arhiv

Avaz.ba

21.3.2019

Bivši američki predsjednik će se pojaviti na samitu svjetskih lidera, koji će se održati u Kelnu 4. aprila. Otkad je 2017. Barak Obama (Barack) otišao s dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, njegova popularnost na globalnom nivou se samo povećala.

Tako je, naprimjer, u Njemačkoj oko 5.000 ljudi do sada kupilo ulaznice za samit svjetskih lidera. Cijene im se kreću u rasponu od 70 do 5.000 eura.

Ako kupite najskuplje ulaznice, moći ćete da prisustvujete večeri s bivšim američkim predsjednikom, a za uspomenu ćete dobiti i fotografiju s njim. Riječ je o stotinu takvih "zlatnih karata", od kojih su neke već dodijeljene počasnim gostima. Ako ste zainteresirani, organizatori poručuju da je ostalo još 15.000 karti. 

Na skupu lidera raspravljat će se o tome šta znači dobro vođenje države svijetu. Obama će biti jedan od govornika na skupu na kome će svojih pet minuta imati i najprodavaniji američki pisac Džon Strelecki (John Strelecky), njemački poduzetnik Frank Telen i trener u području vođenja i menadžmenta Sabine Asgodom.

Pedesetsedmogodišnjem Obami će nastup biti dobro plaćen, no organizator tvrdi da to nije jedini razlog zbog kojeg je odlučio da učestvuje u radu samita.

- Mislim da smo uspjeli da ga uvjerimo u dobar koncept svjetskog samita zvaničnika - kazao je organizator. 

Dodao je kako će bivšem američkom predsjedniku novinari moći postavljati pitanja 60 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.