SVIJET Hladnokrvni koljač

Najstrožija kazna: Američki četnik Vučko osuđen na smrt

Fascinaciju srpskom vojskom pokazivao na svakom koraku

Avaz.ba
22.03.2019 11:06

Erik Frejn: Tokom izricanja presude nije pokazao nikakve emocije

Foto: Screenshot

Amerikanac Erik Frejn (Eric Frein, 33), takozvani američki četnik, osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistva jednog i ranjavanja drugog policajca, kao i zbog terorističkih aktivnosti i posjedovanja oružja za masovno uništenje.

Frejn, koji se predstavljao kao četnik Vučko i bio fan srpske vojske, zločin je počinio 12. septembra 2014., a onda je 48 dana bježao policijskim potjerama, ostavljajući za sobom samo kutije cigareta "drina" i eksploziv.

Smrtna kazna bit će izvršena injekcijom, a tokom izricanja presude Frejn nije pokazao nikakve emocije, pišu američki mediji. Iako nije iznio odbranu tokom suđenja, sudu su pročitani motivi njegovog napada. 

- Samo teška iskušenja revolucije mogu nam vratiti slobodu koju smo nekad imali. Tenzije su visoke i čini mi se da je pravo vrijeme da zapalim buktinju u ljudskim srcima - rekao je on.

Frejn je pripadao grupi ''Istočni vuk'', a bio je fasciniran srpskom vojskom i jedinicom Vukovi s Drine. 

Na više desetina fotografija Frejn nosi različite srpske uniforme, šajkaču s kokardom, ili beretku sa srpskim znamenjima, a fotografirao se i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Komentari

NA VRH