ŠVICARSKA

Otkriveno šta je starica uradila odmah nakon što je na ulici izbola dječaka sa Kosova

Istražitelji pretpostavljaju da nije poznavala njegovu porodicu

Ilustracija

Blic.rs

22.3.2019

Nakon što je jučer u mirnom dijelu Bazela nasred ulice izbola sedmogodišnjeg dječaka sa Kosova, starica (75) koja je počinila ovo okrutno ubistvo odšetala je sa mjesta zločina u pravcu parka odakle je kontaktirala nekoliko osoba i institucija i samu sebe prijavila, piše "Blick". 

Peter Gil, portparol kancelarije javnog tužioca u Bazelu, nije želio "Blicku" otkriti koje osobe i koje institucuje je pozvala, već je samo rekao da se radi na utvrđivanju kome je slala SMS poruke. 

List navodi da je ubica trenutno na psihijatrijskim pregledima, kao i da istražitelji pretpostavljaju da starica nije ni poznavala dječaka niti njegovu porodicu. Tačne okolnosti zločina bit će poznate kada bude završena istraga koju će preuzeti specijalno oformljena komisija. 

Dok se čeka bilo kakav rezultat istrage, građani Bazela, učenici škole koju je pohađao i njegove komšije polažu cvijeće na mjestu gdje je dijete stradalo. 

Podsjećamo, dječak, čiji su se roditelji iz Lipljana (Kosovo) doselili u Bazel, vraćao se kući u četvrtak poslije nastave, kada ga je, na samo 200 metara od škole napala starica. Ona je nožem izbola mališana i ostavila ga da leži u lokvi krvi na trotoaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.