BJEGUNAC

Danijela traže po cijeloj Evropi: Idem ubiti ljude pa se vraćam

Daniel Vojanović. Njemačka policija

Avaz.ba

25.3.2019

Danijel Vojnović (31) je, upozorava njemačka policija, opasan i nepredvidljiv te je u bijegu.

Owl24.de piše da su mu dijagnosticirali disocijalni poremećaj ličnosti te da je rekao terapeutu kako planira ubiti više ljudi i nakon toga se vratiti u zatvor.

Njemački mediji zbog toga se pitaju da li će sada, dok je na slobodi, još proširiti svoju listu.

No, u zatvoru JVA Werl tvrde da nije istina kako Danijel ima 'listu za odstrel'. Kažu da u tom slučaju nikako ne bi mogao izaći iz zatvora.


Danijel, porijeklom iz Srbije, pobjegao je prošle sedmice dok je bio u posjeti svojim roditeljima u gradu Bad Salzuflen. Veći dio svoje kazne od tri godine i osam mjeseci je odslužio pa su mu prošle srijede dozvolili da ode kući. Bio je u zatvoru zbog nanošenja teških povreda glave.

Danijel je bio u pratnji dvojice čuvara. No, u jednom trenutku je pobjegao kroz prozor i odvezao se u Opel Zafiri svojih roditelja. Čuvari su odmah krenuli za njim, no nisu ga uspjeli uhvatiti. Sada ga traži policija u cijeloj Evropi.

Danijel je visok 1,85 metara, ćelav je i nosi gustu dugu bradu. U trenutku bijega nosio je plave traperice, svjetle cipele i smeđu kožnu jaknu. Pobjegao je u srebrenoj Opel Zafiri njemačkih registarskih oznaka LIP-NV 102.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.