TUGA

Potresna ispovijest majke čiji se sin ubio: Više nije mogao izdržati, osjećao se kao da je satjeran u ćošak

Oduzeo je sebi život tako što se objesio u ormaru svoje sobe

Kevin Ris Junior

Avaz.ba

30.3.2019

Majka dječaka koji se zbog siledžija i maltretiranja vršnjaka ubio, izjavila je da je njen sin trpeo konstantno zlostavljanje u školi, kao i da su mu u nekoliko navrata poručili da se ubije.

Kevin Ris Junior (Reese Jr.), učenik petog razreda osnovne škole u Hjustonu, Teksas, oduzeo je sebi život tako što se objesio u ormaru svoje sobe. Njegova porodica je kao razlog toga navela zlostavljanje koje je mališan stalno trpio, kako u školi, tako i preko poruka koje je dobijao na tablet.

- Pisali su mu na tablet da se ubije, da ne pripada tu (misli se na školu). Kada se u novembru vratio iz škole, bio je sav uplakan pošto nije uzvratio udarce dječaku koji ga je udario nekoliko puta za vrijeme odmora - rekla je njegova majka, Kristal Smit (Crystal Smith), dodajući da je tada prijavila incident školskoj upravi, ali su joj oni rekli da nije bilo dokaza da je on fitički napadnut. 

Kako kaže, njen sin je bio dobrodušno dijete, ali je imao velikih problema da se uklopi u školu koju je pohađao.

Iako su prijavili incident, nasilje se nastavilo, zbog čega je on dva mjeseca kasnije odlučio da sebi oduzme život. Prema riječima majke, iskoristio je trenutak kada je ona zbog posla bila van grada i objesio se u ormaru.

- Bilo mu je muka. Bilo mu je previše svega i osjećao je kao da je satjeran u ćošak. Obratite pažnju na svoje dijete, nemojte pretpostavljati da se stvari rješavaju u školi, budite svjesni svega i posmatrajte šta će iz svega da izađe na kraju - izjavila je ona, dodajući da javno govori o slučaju svog sina kako bi podigla svijest o samoubistvima djece koja trepe maltretiranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.