NESREĆA

Objavljen snimak s mjesta pogibije ruske milionerke

Prilikom slijetanja na aerodrom "Egelsberg" u Frankfurtu na Majni avion se iz nepoznatih razloga srušio

Printscreen

B92

1.4.2019

Kanal HR Frensen objavio je snimak s mjesta avionske nesreće u kojoj je poginula jedna od vlasnica avionske kompanije S7 Natalija Filjeva, prenose agencije. 

Podsjetimo, Natalija Filjeva je, zajedno sa ocem Valerijem Karačevom, letjela na liječenje u Njemačku u privatnom avionu "Epik LT". U avionu se nalazio još pilot.

Prilikom slijetanja na aerodrom "Egelsberg" u Frankfurtu na Majni avion se iz nepoznatih razloga srušio. U nesreći niko nije preživio.

Njemačke vlasti počele su istragu. Zvanično, još nije utvrđen tačan broj poginulih, jer je avion imao mjesta za do šest osoba, saopćila je policija. Njemačke vlasti navode da će konačna identifikacija posmrtnih ostataka, pošto je avion u potpunosti izgorio, biti završena do kraja sedmice.

Istraga o padu aviona, prema Saveznoj službi za avionske nesreće Njemačke, mogla bi trajati, kako je rečeno medijima, između šest i osam sedmica.

Filjeva (55), čije se bogatstvo procjenjuje na 600 miliona dolara, nalazila se u avionu jednomotorcu koji je poletio iz Francuske, a srušio se dok se približavao malom aerodromu u Egelsbahu, na jugozapadu Njemačke, desetak kilometara južno od Frankfurta.

Nakon pada aviona, u blizini udesa, dogodila se saobraćajna nesreća, pošto je policijski automobil, koji je išao ka mjestu udesa, udario u jedno putničko vozilo. Dva putnika privatnog vozila poginula su na mjestu udesa, a trpjica policajaca zadobila su teže povrede. Istragu će voditi međunarodna komisija, uz učešće ruskih stručnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.