NEVJEROVATNO

Pojavio se dječak koji je nestao prije osam godina: Iščezao nakon što mu se ubila majka

Policija vrši DNK testove u pokušaju da verificira tvrdnje dječaka

Timoti Picen. Twitter

Espreso.rs

4.4.2019

Četrnaestogodišnjak, koji je bio prekriven modricama, rekao je prolazniku da je on Timoti Picen (Timmothy Pitzen), koji je nestao u maju 2011. godine. 

Picen je nestao iz Aurore u Ilinoisu nakon što se njegova majka ubila u motelu. Tinejdžer, koji tvrdi da je Timoti, pronađen je oko 800 kilometara od Njuporta u Kentakiju i rekao strancu da su ga držali otmičari u Sinsinatiju u Ohaju, ali je uspio pobjeći. 

Rekao je da je, nakon što je pobjegao iz sobe, trčao preko mosta i naizgled prešao državnu granicu u Kentaki. 

Prema CBS-u u Čikagu, žena koja je razgovarala s dječakom rekla je da je trčao dva sata i da je bio zarobljen sedam godina. U zvaničnom izvještaju o ovom slučaju stoji:

- Timoti je opisao ovu dvojicu otmičara kao dva tipa muškaraca, bjelaca. Jedan je imao crnu kovrdžavu kosu, košulju i farmerke i tetovažu paukove mreže na vratu. Drugi je bio kratkog rasta i imao je tetovažu zmije na rukama.

Policajci iz Aurore sada rade na potvrđivanju tvrdnji tinejdžera. Narednik Bil Rovli (Bill) je rekao:

- Nemamo pojma je li to Timoti Picen. Ne znamo je li to prevara. Očigledno, svi se nadaju, ali moramo biti jako oprezni.

Policija vrši DNK testove u pokušaju da verificira tvrdnje dječaka. Tinejdžer je odveden u dječiju bolnicu u Sinsinatiju, gdje je trenutno pod nadzorom državnih službenika.

Timotijeva baka Alana Anderson rekla je za VISN-TV:

- Mi samo znamo da je 14-godišnji dječak pronađen i otišao u policiju. Ne želimo se nadati dok ne saznamo nešto više. Već smo imali lažne izveštaje i lažne nade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.