LIJEP GEST

Džasinda Ardern opet oduševila svijet: Ovako je pomogla majci sa uplakanom djecom

Premijerka Novog Zelanda ovu priču potvrdila u gostovanju u jednoj emisiji

Džasinda Ardern. AFP

Avaz.ba

4.4.2019

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern (Jacinda) koja je oduševila svijet svojim reakcijama nakon terorističkog napada koji se prošlog mjeseca desio u ovoj zemlji kada je poginulo 50 ljudi, ponovo je izazvala salve pozitivnih komentara novim gestom.

Ovoga puta privukla je pažnju svojom ljudskošću i spontanošću tako što je tokom kupovine u supermarketu platila račun za namirnice jednoj ženi koja je zaboravila novčanik, a s njom je bilo dvoje djece koja su nervozno vrištala čekajući da konačno izađu iz marketa.

Helena Barnes (Helene Burness), prijateljica žene kojoj je Džasinda Ardern platila namirnice ovu je priču objavila na Twitteru.

- Kao da je ne volimo dovoljno nakon svega, Džasinda Ardern platila je mojoj drugarici namirnice u supermarketu jer je žena bila zaboravila novčanik, a dvoje djeca koju je povela sa sobom, njih dvoje, su vrištala - napisala je. 

Premijerka Novog Zelanda ovu priču je potvrdila u gostovanju u jednoj emisiji kazavši da je to učinila jer je žena s uplakanom djecom ipak - majka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.