SAČEKUŠA

Saradnik Arkanovog ubice ubijen u Johanesburgu

Lokalni mediji javili su da su napadači na obližnjem polju spalili automobil koji su koristili prilikom napada

Napadači zapalili automobil koji su koristili. Twitter

Avaz.ba

9.4.2019

Državljanin Srbije izrešetan je ispred svoje kuće u klasičnoj sačekuši u okolini Johanesburga, u Južnoj Africi.

Tamošnja policija je kod ubijenog pronašla lažne dokumente na ime Ivan Lazarević (59), ali vjeruje se da je zapravo riječ o I. Đ., bliskom saradniku Dobrosava Gavrića, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 2000. u Beogradu.

Kako su naveli južnoafrički mediji, zločin se dogodio oko 12 sati u Hajberi kompleksu u Brajanstonu, u blizini Johanesburga.

Srbin se nalazio ispred kuće u kojoj je živio. Bio je za volanom crnog Mercedesa kada mu se približio plavi BMW, u kojem su bili crnac i bijelac. Dok je žrtva izlazila iz automobila, napadači su se zaustavili tačno naspram njega i počeli pucati.

Portal NJuz 24 javio je da je muškarac preminuo na licu mjesta.

Jedna žena rekla je da je čula pucnje u 11.30 sati i da je pripadnik sigurnosnih snaga njoj i još nekoliko osoba rekao da je muškarac upucan na vrhu stambenog kompleksa Hajberi.

Ona je rekla da je ubijeni već bio mrtav kada su do njega došli i da je automobil imao pojačanu zaštitu jer je lice i ranije bilo meta napada oružjem.

- Izašao je iz auta i mislim da je pokušao pobjeći kada je pogođen u glavu - istakla je ta žena.

Portparol policije Mavela Masondo potvrdio je da je započeta potraga za dvojicom osumnjičenih i da je otvorena istraga o ubistvu. Lokalni mediji javili su da su napadači na obližnjem polju spalili automobil koji su koristili prilikom napada.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.