REAKCIJE Prva izjava na izvještaj

Putin: Znao sam da će Milerov izvještaj osloboditi Trampa optužbi o dosluhu

Ruski predsjednik je rekao da vjeruje da napadi demokrata na Trampa predstavljaju nepoštivanje glasača i odražavaju krizu

Avaz.ba
09.04.2019 20:39

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je od početka znao da će istraga specijalnog američkog istražitelja Roberta Milera (Muler) osloboditi predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) optužbi o dosluhu s Moskvom, koja je, kako je dodao, bila "potpuno suluda".

Govorili smo od početka da Milerova komisija neće ništa pronaći, niko to nije bolje znao od nas - rekao je ruski predsjednik na skupu posvećenom Arktiku u Sant Peterburgu, prenose agencije. 

To je njegova prva reakcija na izvještaj američkog specijalnog istražitelja koji je zaključio da je postojala volja Moskve da utječe na predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, ali da Donald Tramp nije bio u dosluhu s Rusijom. 

Kako prenose agencije, Putin je rekao da je Milerov izvještaj potvrdio ponovljene demantije Moskve da je bilo dosluha sa SAD i izbornim štabom Donalda Trampa.

Putin je rekao da tvrdnje o dosluhu koje dolaze od demokrata održavaju njihovu nemogućnost da prihvate rezultat predsjedničkih izbora 2016. godine.

Ruski predsjednik je rekao da vjeruje da napadi demokrata na Trampa predstavljaju nepoštivanje glasača i odražavaju krizu u američkom političkom sistemu.

Upitan hoće li Rusija podržati kandidiranje Trampa za drugi mandat 2020., Putin je odgovorio samo da će Moskva poštovati izbor američkog naroda.

Komentari

NA VRH