REAKCIJE

Putin: Znao sam da će Milerov izvještaj osloboditi Trampa optužbi o dosluhu

Ruski predsjednik je rekao da vjeruje da napadi demokrata na Trampa predstavljaju nepoštivanje glasača i odražavaju krizu

Avaz.ba

9.4.2019

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je od početka znao da će istraga specijalnog američkog istražitelja Roberta Milera (Muler) osloboditi predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) optužbi o dosluhu s Moskvom, koja je, kako je dodao, bila "potpuno suluda".

Govorili smo od početka da Milerova komisija neće ništa pronaći, niko to nije bolje znao od nas - rekao je ruski predsjednik na skupu posvećenom Arktiku u Sant Peterburgu, prenose agencije. 

To je njegova prva reakcija na izvještaj američkog specijalnog istražitelja koji je zaključio da je postojala volja Moskve da utječe na predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, ali da Donald Tramp nije bio u dosluhu s Rusijom. 

Kako prenose agencije, Putin je rekao da je Milerov izvještaj potvrdio ponovljene demantije Moskve da je bilo dosluha sa SAD i izbornim štabom Donalda Trampa.

Putin je rekao da tvrdnje o dosluhu koje dolaze od demokrata održavaju njihovu nemogućnost da prihvate rezultat predsjedničkih izbora 2016. godine.

Ruski predsjednik je rekao da vjeruje da napadi demokrata na Trampa predstavljaju nepoštivanje glasača i odražavaju krizu u američkom političkom sistemu.

Upitan hoće li Rusija podržati kandidiranje Trampa za drugi mandat 2020., Putin je odgovorio samo da će Moskva poštovati izbor američkog naroda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.