ŠVEDSKA

Influenser sa Instagrama osuđen za ubistvo bivše djevojke

Nakon što ju je Blatelito mučio i pretukao, ubrizgao joj je veliku dozu analgetika Tramadola u vrat, nakon čega se nesretna žena udavila u kadi

Abe Alsadi osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva bivše djevojke djevojke. Društvene mreže

Avaz.ba

11.4.2019

Iza imena "Abe Blatelito (Abbe Blattelito)" krije se migrant kriminalac koji imao više od 100.000 pratilaca na Instagramu.

On je osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva bivše djevojke u Švedskoj, ali i zbog zločina koje je počinio protiv drugih djevojaka sa kojima je nekada bio u vezi.

Abe Alsadi (Abbe Alsaadi, 23), kako glasi pravo ime ubice, prošle sedmice je osuđen za ubistvo, napad, grubo kršenje ženskog integriteta i dugačak spisak drugih zločina. On je još osuđen zbog zlostavljanja i mučenja bivših djevojaka na različite načine.

Sve žrtve ovog zločinca bile su njegove bivše djevojke, prenosi "Glas Evrope".

Jedna od njih pronađena je mrtva 26. aprila prošle godine u kadi. Nakon što ju je Blatelito mučio i pretukao, ubrizgao joj je veliku dozu analgetika Tramadola u vrat, nakon čega se nesretna žena udavila u kadi. Prema navodima tužilaštva, migrant je pokušao prikriti ubistvo "uz pomoć upaljenih svijeća i jagoda". 

Vjeruje se da je Alsadi ubio bivšu djevojku jer je njegov imidž bogatog i slavnog - lažna fasada iza koje se krio, lako mogao se uništiti da ga je ona prijavila policiji zbog napada.

Mladića je policiji prijavio veliki broj djevojaka sa kojima se nekada zabavljao.

Jedna od njih, Malin (24), ispričala je policiji da je više puta mučio i pokušao je zadaviti. U nekim trenucima mislila je da će umrijeti. Kako je ispričala, zvao je "k****" i drugim pogrdnim imenima.

Još jedna žrtva, Karolin Karlson (Carolin Karlsson, 21), otkrila je da je Alsadi javno ponizio tako što ju je polio raznim pićima, snimio sve to pa snimak objavio na Snapchatu. Zbog ovoga, kako je rekla, dugo nije smjela izlaziti u javnost.

- Više ne vjerujem muškarcima i teško mi je biti u njihovom društvu - zaključila je ona.

Svi profili lažnog infuensera na društvenim mrežama su ugašeni, a jedino na njegovom YouTube kanalu nalaze se snimci na kojima se vidi kako vozi ili divlja automobilom u Štokholmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.