MONSTRUM

Djed godinama silovao unuku: Kada je ostala trudna, izvršio nad njom improvizirani abortus

Kada bi ga pokušala odbiti, Hodžs bi je batinama i nasiljem tjerao na spolni odnos

Rejmond Hodžs. Facebook

Avaz.ba

12.4.2019

Strašan slučaj pedofilije potresao je javnost, kada je 22-godišnja djevojka riješila izaći u javnost sa pričom o silovanju i torturi koju je nad njom sprovodio otac njenog očuha, prenosi Blic. 

Šarlota Vejd (Charlotte Wade) (22) iz grada Beri u Velsu, imala je samo pet godina kada ju je 73- godišnji Rejmond Hodžs (Raymond Hodges), otac njenog očuha, počeo seksualno zlostavljati. Međutim, ono najstrašnije je uslijedilo u periodu od njene 7 do 12 godine, kada je zbog toga što je ostala trudna, Hodžs izvršio nad njenim tijelom monstrouzni improvizovani abortus u kućnoj varijanti.

Kako je rekla, Hodžs je živio Sautendu na moru, ali je dolazio svakog mjeseca na par sedmica u kuću gde je živjela sa roditeljima.

- Voljela sam ga kao da mi je pravi deda, uvijek mi je donosio čokoladu tokom posjeta. Međutim, tog dana, 2002. godine, bio je drugačiji. Pitao me je znam li da se ljubim, a kada sam mu odgovorila da ne znam, poljubio me je, nakon čega je rekao da je to naša tajna. Od tada je to počeo stalno raditi kad god smo ostajali sami. Imala sam samo pet godina - rekla je Šarlota u svojoj ispovijesti za medije.

Iduće 2003. godine, Hodžs se preselio u Beri, da bi im bio bliže, i tu već počinje ozbiljnije seksualno napadati bespomoćnu Šarlotu.

- Svaki vikend sam provodila kod njega. Osjećala sam se bolesno, tjerao me je da ga dodirujem po intimnim dijelovima dok je on dodirivao moje. Prijetio je da će mi povrijediti braću ako progovorim o onome što mi radi. Bila sam očajna u želji da ih zaštitim, zbog čega sam šutjela. Godinu dana kasnije, kada sam imala sedam godina, odveo me je u svoj stan, gurnuo na pod dnevne sobe i silovao me je. Bol je bio nepodnošljiv, a on mi je rekao da odrasli ljudi to rade. Nakon toga, kupio mi je slatkiše u prodavnici kao da se ništa nije dogodilo. Osjećala sam se kao u zamci - rekla je ona, dodajući da je sljedeće godine počeo da snima silovanja.

Kada bi pokušala da ga odbije, Hodžs bi je batinama i nasiljem tjerao na spolni odnos, šutirajući je u stomak, a jednom prilikom joj je ispekao ruku tako što ju je prislonio na vruć čajnik. Ipak, ono što je doživjela sa 12 godina od oca svog očuha, nadmašilo je sve dotadašnje monstrouzne i bezumne činove silovanja.

- 2009. godine imala sam 12 godina i menstruacija mi je kasnila dva mjeseca. Djed me je toliko redovno zlostavljao da je primijetio i prislilio me da uradim test na trudnoću. Nije mi dozvolio da vidim rezultate i nije o tome govorio nekoliko sedmica. Tada se, dok sam bila u njegovom stanu, pojavio jedan njegov prijatelj. Odjednom, gurnuo me je na pod, mislio sam da će me silovati. Tada se pojavio moj deda, a ono što se dalje desilo, progonit će me zauvijek. Osjećala sam da ću umrijeti od bolova. Nakon što je završio rekao mi je da više neću biti trudna, a onda me je ostavio da krvarim na podu - rekla je Šarlota, dodajući da ju je nakon toga redovno silovao svakog vikenda u naredne dvije godine.

Silovanja su prestala kada je ona postala tinejdžerka, a uporedo sa time i njena majka se posvađala sa monstruoznim silovateljem i pedofilom od njenog dede.

- Čak i kada je otišao, nisam se osjećala sigurno. Pretrpjela sam fizičke i psihičke traume, čak sam se i sammopovrjeđivala. Pokušala sam se čak i ubiti nekoliko puta. Tada sam shvatila da on mora odgovarati za ono što mi je učinio - izjavila je Šarlota, koja je Hodžsa prijavila 2016. godine, nakon čega je protiv njega podignuta optužnica po čak 24 tačke.

Hodžs je negirao optužnice, tražeći da se Šarlota i on suoče na suđenju. Međutim, u suđenju koje je trajalo dvije sedmice, bio je osuđen po svim tačkama i dobio je kaznu od 25 godina zatvora, a upisan je i u registar seksualnih predatora.

- Moj bolesni djed me je lišio sretnog odrastanja i djetinjstva, ali mu neću dozvoliti da mi uništi i budućnost -rekla je ona za medije na kraju suđenja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.