MORBIDNO

Mučki ubio trudnu suprugu i dvije kćerkice: Zbog onoga što drži u ćeliji, razbjesnio je mnoge

Avaz.ba

12.4.2019

Osuđeni ubica Kristofer Kris Vats (Christopher Watts) iz Kolorada, koji je ubio trudnu suprugu i dvije kćerkice, služi pet doživotnih kazni.

U ćeliji u zatvoru drži sliku žrtava. Ovaj potez mnoge je naljutio, pa je pokrenuta peticija da mu se slika oduzme. Na slici su trudna supruga i dve kćerkice, koje je mučki ubio, prenosi CNN.

- Kao poreski obveznici i predstavnici javnosti, ogorčeni smo što je Vatsu dozvoljeno da ima fotografiju žrtava za koje je osuđen za ubistvo, uključujući i njegovu maloljetnu djecu - navodi se u peticiji.

Kako se ističe, dozvoljavanje ubici da zadrži trofej svojih žrtava protivi se namjeri i misiji Odeljenja za korekcije u Viskonsinu, koji naglašava javnu bezbjednost i zaštitu žrtava.

- Mi, javnost i poreski obveznici, zahtijevamo da bilo kakve slike žrtava ubistva Vatsa budu konfiskovane i da mu se ne dozvoljava povoljan tretman - ističe se u peticiji.

Otac monstrum navodno svako jutro i večer obraća se fotografiji, a za sada nije poznato o čemu govori.

Peticija, koju je do sada potpisalo više od 5.000 ljudi, traži da se fotografija vrati porodici ubijene žene.

U avgustu prošle godine Kris je ubio trudnu suprugu Šanon (Shanon) i dvije kćerkice, Belu (4) i Seleste (3), nakon čega je njihova tijela sakrio na naftnom polju na kojem je radio.

On se izjasnio krivim za ubistva prošle godine i služi pet doživotnih kazni nakon što su se tužioci i porodica Šanon Vats složili da odustanu od mogućnosti smrtne kazne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.