MEKSIKO

Banda povezana s El Čapovim kartelom brutalno ubila čovjeka: Odrubili mu glavu testerom pa je ostavili ispred zgrade vlade

Upozorenje korumpiranim policajcima i vladinim službenicima

Screenshot

Telegraf.rs

17.4.2019

U subotu se na društvenim mrežama pojavio užasavajući videosnimak na kome je navodno prikazano kako banda odrubljuje čovjeku glavu pa je zatim ostavlja ispred zgrade vlade u saveznoj državi Kintana Ro u Meksiku, prenosi "Daily Mail".

Mediji prenose da je ova banda povezana sa kartelom Sinaloa, koji je vodio čuveni narkobos Hoakin Guzman zvani El Čapo.

Žrtva je bila osoba iz rivalskog kartela, a ovaj događaj je samo jedan u nizu incidenata, koji se dešavaju kao dio ratova između kriminalanca u Meksiku.

U videu je prikazano kako pet članova bande, koja je zapravo jedna od 10 ćelija u El Čapovom "sindikatu", tuku žrtvu i guraju mu glavu ka zemlji prije nego što su je odsjekli testerom.

Policija je odmah izašla na lice mjesta i zatvorili su područje gdje se odigrao zločin, ali nikoga nisu uhapsili. Također, ime žrtve nije objavljeno. 

Odrubljena glava je potom vezana trakom pa je ostavljena ispred zgrade lokalne vlade da služi kao upozorenje korumpiranim policajcima i vladinim službenicima koji rade sa konkurentskim kriminalnim organizacijama.

U Meksiku se svake godine bilježi visoka stopa zločina. U prva dva mjeseca ove godine dogodio se rekordan broj atentata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.