SVIJET

Policija u SAD brutalno pretukla ženu palicom

Na snimci se vidi i kako joj službenik prijeti da će joj razbiti zube i da je može upucati

Trenutak fizičkog napada. Printscreen

Avaz.ba

26.4.2019

Na društvenim mrežama pojavio se video u kojem se vidi kako policajci u Alabami brutalno premlaćuju ženu tokom rutinske kontrole nakon saobraćajne nesreće, prenosi ABC News.

Policijski službenici zaustavili su Jasmin Šepard (Jhasmynn Sheppard) zbog sumnje da je napustila mjesto saobraćajne nesreće. Samo desetak sekundi nakon što su zatražili na uvid njenu vozačku dozvolu, policajci su odlučili ženi staviti lisice na ruke.

Na videu se vidi kako se žena opire stavljanju lisica.

Molim vas, nemojte tako postupati sa mnom - izjavila je Šepard policijskim službenicima. Nije dozvolila da joj stave lisice, a onda su i žena i policajac završili na pločniku. 

Prolaznik je snimio kako policajac udara ženu palicom. Na snimci se vidi i kako joj službenik prijeti da će joj razbiti zube i da je može upucati.

Stiv Anderson (Steve), šef policijske stanice u Alabami, izjavio je u srijedu da je zgrožen postupanjem policajaca u ovom slučaju. Na konferenciji za novinare rekao je da policija ne podučava ovakvo postupanje prema osumnjičenima.

Policajac je izjavio da je žena imala čudne kretnje i davala nepovezane izjave, a zatim se opirala hapšenju. Dodao je da je uzela njegovu palicu, ali na snimci se čuje kako tvrdi da ga je uhvatila za genitalije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.