MONSTRUOZNO

Potpuni stranac prišao majci, zgrabio joj sina i bacio ga sa trećeg sprata

Mališan je sa majkom bio u tržnom centru ispred kafića, kad se ispred njih pojavio Aranda

Dječak. Twitter

Avaz.ba

27.4.2019

Dječaka je sa visine od oko 12 metara bacio 24-godišnji Emanuel Aranda (Emmanuel), do tada nepoznat porodici. Mališan je sa majkom bio u tržnom centru ispred kafića, kad se ispred njih pojavio Aranda. Majka ga je upitala da li ona i njen sin treba da se pomjere, na šta je mladić uzeo dječaka i bacio ga preko ograde, piše CNN.

Petogodišnjak iz Minesote je došao sebi i svestan je.

Njegova porodica je u saopćenju navela da dječak više nije u kritičnom stanju, ali da je i dalje na intenzivnoj njezi. Mališan, čije ime nije objavljeno, bio je životno ugrožen nakon incidenta koji se dogodio 12. aprila. Porodica se nada da će ga pustiti iz bolnice do juna, a sada je fokus na dodatnim operacijama i rehabilitaciji. Roditelji dječaka su zahvalili zajednici za podršku.

- Put ka njegovom oporavku je dug, ali sa Bogom i vama sigurni smo da ćemo uspjeti da ga pređemo - saopćila je porodica.

Ljekari su nakon incidenta rekli da je pravo čudo što dječak nema povrede mozga, kičme ili nerava. Oni su naveli da ima povrede kao da je pao sa bicikla, a ne sa trećeg sprata.

Monstrum Aranda je rekao policiji da je došao u tržni centar dan ranije s namjerom da ubije odraslu osobu, ali da mu to nije uspjelo, pa se vratio sljedećeg dana i izabrao dječaka kao žrtvu. Aranda, koji je optužen za pokušaj ubistva, rekao je da je svjestan da je to što je planirao pogrešno. On je objasnio da dolazi u ovaj tržni centar godinama i da je pokušavao da priđe ženama, ali da su ga one odbijale, što ga je navelo da se “istrese”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.