OPASNA RETORIKA

Žena koja je uzburkala Ameriku: Luda je za Trampom i propagira radikalne teorije

Ona je napisala veliki broj knjiga sa uvrnutim naslovima, a vrlo je vješta u televizijskim debatama

En Kolter. marketwatch.com

Avaz.ba

28.4.2019

En Kolter. Printscreen

Podržava politiku Trampa od početka, čak je i napisala knjigu "U Trampa vjerujemo", što je parafraza rečenice sa dolarskih novčanica "U Boga vjerujemo", u kojoj je, između ostalog, napisala: "Tramp je kao šekspirijanska 'luda': djeluje da je grub, zato što govori istinu".

En Kolter. Printscreen

Kolter je, kao što rekosmo, autor političkih knjiga među kojima se nalaze i naslovi poput "Kako razgovarati sa liberalom (ako baš morate)" i "Demonski: kako liberali uništavaju Ameriku".

Počela je kao advokat u Njujorku, a danas je komentator konzervativne političke internet-stranice Human Events, a najveći dio vremena provodi gostujući u emisijama po raznim TV kanalima i tvitujući - njen trenutni broj pratilaca na ovoj društvenoj mreži prešao je dva miliona.

Nakon 11. septembra i terorističkog napada u Njujorku na Kule bliznakinje, Kolter je napisala: "Moramo napasti njihove zemlje, pobiti njihove lideri i sve ih preobratiti na hrišćanstvo".

Mišljenje nikad nije promijenila, čak je kasnije dodala kako je Islam "kult za ljubitelje paljenja automobila sa tendencijom da uvijek bude nasilan".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.