NAKON NAPADA

Sestra bombaša u Šri Lanki: Bojim se da je ubijeno 18 članova moje porodice

U petak navečer 10 civila, uključujući šestero djece, ubijeno je zajedno sa šest osumnjičenih terorista nakon pucnjave koja se odvila između policije i militanata

Otac i dvojica braće navodnog vođe bombaških napada su ubijeni. AFP

Avaz.ba

29.4.2019

Sestra muškarca za kojeg se sumnjiči da je bio glavni organizator terorističkih napada u Šri Lanki izjavila je za CNN da je nestalo 18 članova njene porodice i da strahuje da su mrtvi.

Podsjetimo se, najmanje 250 ljudi poginulo je tokom koordiniranih samoubilačkih bombaških napada na hotele i crkve u Šri Lanki na Uskrs.

Otac i dvojica braće navodnog vođe bombaških napada Zahrana Hašima (Hashima) ubijeni su pošto su sigurnosne snage uletjele u njihovu sigurnu kuću prije tri dana, prenose agencije.

Širom zemlje sigurnosne službe su u pripravnosti zbog u upozorenja da bi u narednim danima moglo doći do dodatnih terorističkih napada.

Mohamed Hašim Matanija, sestra Mohameda Zahrana Hašima, ove je subote za CNN rekla kako je identificirala svog brata na fotografijama njegovih ostataka.

Nakon napada na Uskrs, nestalo je pet članova moje porodice: moja braća, moj otac i muž moje sestre - rekla je Matanija i dodala kako su još neki njeni rođaci poginuli tokom i nakon napada. 

U petak navečer 10 civila, uključujući šestero djece, ubijeno je zajedno sa šest osumnjičenih terorista nakon pucnjave koja se odvila između policije i militanata u gradu Saintamarutu na istočnoj obali Šri Lanke.

- Kada sam vidjela tijela muškaraca i žena te kada su rekli da je stradalo i šestero djece, pobojala sam se da su među njima moji rođaci. U kući u kojoj su našli tijela bilo je pet žena. Žene mojih trojice braće, moja mlađa sestra i majka. Sedmero djece je umrlo - kazala je Matanija za CNN.

Matanija je kazala da su supruga i kćerka njenog brata Zahrana Hašima trenutno u bolnici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.