DŽEKSONVIL

Zastrašujući detalji avionesreće na Floridi: Nismo znali je li rijeka ili okean

Gradonačelnik Džeksonvila Leni Kari na Twitteru napisao da ga je nazvao Tramp i ponudio mu pomoć

Twitter

Avaz.ba

4.5.2019

Avion Boeing 737-800, koji je unajmilo ministarstvo odbrane, vraćajući se iz mornaričke baze s Kube u zračnu bazu na Floridi, završio je u rijeci na kraju piste u Džeksonvilu u petak u 21:40 sati po lokalnom vremenu. Prema pisanju lokalnih medija, u avionu je bilo 136 putnika i sedam članova posade. 

Avion je nakon nesreće, srećom, prednjim dijelom zapeo u plitkom dijelu rijeke i nije potonuo.

- Avion nije potonuo. Svi u njemu su živi i na broju - objavila je policija Džeksonvila na Twitteru, uz dvije fotografije na kojima se vidi avion "Miami Air Internationala" u plitkoj vodi.

Gradonačelnik Džeksonvila Leni Kari (Lenny Curry) na Twitteru je napisao da ga je nazvao američki predsjednik Donald Tramp (Trump) i ponudio mu pomoć.

Putnica Čeril Borman (Cheryl Bormann) kazala je za CNN da je avion u polasku kasnio četiri sata i da je ''dosta tvrdo sletio'', praćen grmljavinom i munjama.

- Sletjeli smo, avion je doslovno udario o tlo i odskočio, bilo je jasno da pilot nema kontrolu nad avionom, pa je opet odskočio - rekla je ona, dodajući da je iskustvo bilo zastrašujuće.

Borman je kazala da su završili u vodi i da nisu znali radi li se o rijeci ili okeanu. Opisala je kako su iz aviona izašli preko krila i da se osjećalo gorivo koje je teklo u vodu. 

Prema njenim riječima, većina putnika bila je vezana uz vojsku. "Miami Air International" je čarter-kompanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.