UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Pojavio se snimak aviona iznutra: Putnici vrište dok u plamenu slijeću na aerodrom

Spasioci pretražuju ostatke repa, u kome bi, pretpostavlja se, moglo biti još mrtvih koji nisu uspjeli da se evakuiraju

Screenshot/Twitter

Avaz.ba

5.5.2019

Jedan od putnika koji se nalazio u avionu u plamenu napravio je snimak dok je Suhoj Superdžet-100 pokušavao da sleti na aerodrom u Šeremetjevu. Snimak traje 13 sekundi, na njemu se vidi vatra, koja je zahvatila avion, a čuje se i jeziva vriska preplašenih i povrijeđenih ljudi.

Najmanje 13 osoba je poginulo, među kojima i dvoje djece, a najmanje šestero je povrijeđeno prilikom prinudnog slijetanja putničkog aviona koji se zapalio na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Tri osobe su primljene u Ruski nacionalni centar za hirurgiju, rekao je direktor centra novinarima, dodajući da dvoje pacijenata ima opekotine na oko 15-20 posto tijela, a također imaju i oštećenje pluća.

Na spisku povrijeđenih putnika je bio Vladimir Jemenkov, prvi čovjek Sjevernomorske oblasti. Zvaničnik je potvrdio da je bio na letu, ali je odbio davati komentare. 

- Prema najnovijim informacijama, 13 osoba je umrlo, a ima i povrijeđenih. Jedan broj putnika se vode kao nestali - rekao je izvor za rusku agenciju.

U avionu Suhoj Superdžet-100 bila su 73 putnika i šest članova posade. Prema pisanju medija, požar na aerodromu je ugašen.

Spasioci pretražuju ostatke repa aviona, u kome bi, pretpostavlja se, moglo biti još mrtvih koji nisu uspjeli da se evakuiraju.

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, izrazio je saučešće porodicama poginulih. On je naredio da se temeljno ispita incident.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.