SVIJET Drugi dan apostolskog putovanja u Bugarsku

Papa Franjo u Sofiji s izbjeglicama: Put migranata je put križa čovječnosti

Sutra putuje u posjetu Sjevernoj Makedoniji

Fena
06.05.2019 12:47

Foto: BTA

Drugog dana apstolskog putovanja u Bugarsku papa Franjo jutros je posjetio Centar za izbjeglice u Vraždebni u Sofiji i blagoslovio ih. Pozdravila su ga djeca pjesmama i svečanim programom.

Izbjeglička djeca iz Iraka, Pakistana i ostalih zemalja pjevala su za Papu u izbjegličkom centru Vraždebna, koji je uz finansijsku podršku Evropske unije otvoren u preuređenoj školi u predgrađu Sofije.

Papa je zahvalio izbjeglicama na gostoprimstvu.

- Bili ste prisiljeni napustiti svoju domovinu i tražiti drugu. Ali nada ostaje uvijek. Danas je svijet pun iseljenika. Njihov put je put križa čovječnosti. Želim vam sve najbolje, i vama i vašim sunarodnjacima i Bog vas blagoslovio - rekao je Papa u kratkom obraćanju izbjeglicama u Vraždebni.

Papa Franjo potom je otišao do Rakovskog, gdje je najveća katolička zajednica u Bugarskoj, gdje je slavio sv. Misu, vodio Prvu pričest za 242 djece i održao sastanak s katoličkom zajednicom. 

Povratak u Sofiju je planiran u kasnim poslijepodnevnim satima, Papa će predsjedati molitvom za mir u nazočnosti vođa raznih vjerskih zajednica u Bugarskoj, prenosi BTA.

 Sutra papa Franjo putuje u posjetu Sjevernoj Makedoniji.

Komentari

NA VRH