SUSRETI

Gvajdova supruga: Hvala predsjedniku Đukanoviću za podršku narodu Venecuele

Na Sedona forumu u Arizoni

Instagram

Avaz.ba

6.5.2019

Supruga lidera opozicije u Venecueli Huana Gvajda (Juan Guaido) Fabijana Rosales objavila je na društvenim mrežama fotografiju s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i zahvalila mu na podršci.

- Hvala predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću za podršku narodu Venecuele. Svijet nas podržava, idemo naprijed, ne gubimo nadu. Mi imamo podršku međunarodne zajednice. Nastavit ćemo raditi na stvaranju globalnih saveza - napisala je Rosales na Twitteru.

Fotografija s crnogorskim predsjednikom nastala je na Sedona forumu, koji svake godine u američkoj državi Arizoni organizira Mekejn institut.


Đukanović je tokom Sedona foruma uručio supruzi pokojnog senatora Džona Mekejna (John McCain) Sindi Orden crnogorske zastave prvog stepena, koji je senator dobio prošle godine za izuzetan doprinos crnogorskoj nezavisnosti i ostvarivanju ključnih ciljeva Crne Gore, prije svega učlanjenja u NATO.

Crna Gora je 26. januara podržala stav Evropske unije u kojem se osuđuje produbljivanje krize u Venecueli, koja je rezultirala masovnim kršenjem ljudskih prava i nasiljem.

- Podržavamo zajedničku izjavu naših evropskih partnera, u kojoj je iskazana podrška Gvajdu da, u skladu s Ustavom u kapacitetu privremenog predsjednika, osigurati održavanje slobodnih, demokratskih i legitimnih predsjedničkih izbora - poručili su tada iz MVP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.