SVIJET

Ujedinjeni Arapski Emirati tvrde da su na četiri njihova broda izvedene sabotaže

Sabotaže na trgovačkim i civilnim brodovima i prijetnje sigurnosti života teški su prekršaji, saopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova

Screenshot

Index.hr

12.5.2019

Ujedinjeni Arapski Emirati upozorili su da su sabotaže izvedene na četiri trgovačka broda u moru te zemlje u Perzijskom zaljevu, no nije objasnila prirodu tih napada niti tko bi bili počinitelji.

Četiri civilna teretna broda koji plove pod raznim zastavama bila su jutros mete sabotaža u gospodarskom području Emirata, na istoku emirata Fujairah, navelo je ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju koje je prenijela službena novinska agencija Wam.

U incidentu nije bilo stradalih na brodovima, dodao je isti izvor. Dodao je da nije bilo istjecanja goriva niti opasnih kemijskih tvari.

Sabotaže na trgovačkim i civilnim brodovima i prijetnje sigurnosti života teški su prekršaji, dodalo je ministarstvo i dodalo da je otvorena istraga u saradnji s lokalnim i međunarodnim tijelima.

Ministarstvo Emirata je pozvalo međunarodnu zajednicu da poduzme mjere u svojoj nadležnosti kako bi spriječila takve poteze kojima je cilj ugroziti sigurnosti plovidbe.

Napetosti su se u regiji povećale pošto su SAD na Bliski istok poslale borbenu grupu, bombardere, nosač aviona i nosač amfibijskih vozila kako bi se suprotstavile, navodi SAD, "jasnim naznakama" da Iran ugrožava američke snage u toj zemlji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.