SVIJET

Putin želi uspostavu totalnih odnosa sa SAD

Pohvalio Mulerovu istragu

Index.hr

15.5.2019

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio za sastanak s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom (Mikeom) da želi "uspostaviti potpune odnose sa Sjedinjenim Državama" unatoč brojnim neslaganjima između dvije suparničke sile.

- Imam utisak da je predsjednik Sjedinjenih Država sklon nastavku kontakata između Rusije i Sjedinjenih Država. Mi smo više puta ponovili da želimo uspostavu potpunih odnosa - rekao je Putin na početku razgovora s Pompeom u Sočiju na Crnom moru.

Nahvalio Mulerovu istragu i njen zaključak

- Bilo bi poželjno da vaš posjet Rusiji donese koristi odnosima između Rusije i Sjedinjenih Država i pridonese njihovom razvoju - dodao je.

Putin je pozdravio "dosta objektivnu" istragu specijalnog savjetnika Roberta Mulera (Mueller) kojom je zaključeno nepostojanje dosluha između Donalda Trampa (Trump) i Moskve i te optužbe nazvao "bezveznima".

On nije spomenuo da je to izvješće utvrdilo rusko upletanje u američke predsjedničke izbore 2016., koje je Rusija uvijek opovrgavala.

- Neka područja suradnje su izvrsna, u vezi Sjeverne Koreje, Afganistana, tu dobro radimo, kao i u borbi protiv terorizma - naglasio je Mike Pompeo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.