SVIJET Nastavak dijaloga Moskve i Ljubljane

Sergej Lavrov večeras stiže u dvodnevnu posjetu Sloveniji

Fena
28.05.2019 12:25

Sergej Lavrov

Foto: Arhiv

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov večeras stiže u dvodnevnu posjetu Sloveniji, tokom koje će se sastati s najvišim slovenskim dužnosnicima, službeno je objavljeno u Ljubljani.

Kako je navedeno u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova, riječ je o bilateralnoj radnoj posjeti koja predstavlja nastavak redovnog dijaloga Moskve i Ljubljane.

Slovenski ministar Miro Cerar, koji je domaćin susreta, večeras će s gostom iz Rusije tokom radne večere razgovarati o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i aktuelnim međunarodnim temama.

Lavrov će se u srijedu, drugog dana posjete, ponovo sastati s Cerarom, a odvojeno će razgovarati i s predsjednikom Borutom Pahorom te premijerom Marjanom Šarecom.

Kako se saznaje iz uskih izvora uoči posjete, u razgovorima će biti riječi o rusko-slovenskim odnosima i rasporedu političkih kontakata u budućnosti, a sagovornici će razmijeniti i stajališta o "nizu regionalnih i međunarodnih tema", među ostalim o "sukobima u Ukrajini" te "eskalaciji tenzija na Bliskom istoku".

Komentari

NA VRH