IZBORNA KAMPANJA

Novi skandal bivšeg potpredsjednika SAD: Bajden djevojčici rekao da "dobro izgleda", a onda joj masirao ramena

Screenshot

Telegraf.rs

29.5.2019

Demokratski kandidat za predsjedničke izbore 2020. godine Džozef Bajden (Joseph Biden) nastavio je šokirati javnost svojim ponašanjem. On je, naime, prilikom jedne kampanje 10-godišnjoj djevojčici rekao da "dobro izgleda", nakon čega joj je masirao ramena.

Djevojčica je u jednom trenutku postavila Bajdenu pitanje šta misli o političkim podjelama u američkom društvu, na šta je on odgovorio:

- Kladim se da si pametna kao što dobro izgledaš.

Bajden ju je potom upitao koji joj je omiljeni predmet u školi, a nakon što mu je rekla da je to novinarstvo, odveo ju je na mjesto gdje su bili smješteni novinari, stavio ruke na njena ramena i počeo da je masira, prenosi Telegraf.rs.

Snimak je izazvao mnogobrojne kritike na društvenim mrežama, a mnogi ovakvo ponašanje bivšeg potpredsjednika SAD smatraju neprimjerenim.

Bajdenu nije prvi put da ima ovakve ispade. Izvjesna Ejmi Lapos ga je prije nekoliko sedmica optužila da je prije desetak godina dodirivao njeno lice objema rukama i da je, kako kaže, "trljao svoj nos o njen".

Zatim, Lusi Flores (Lucy Flores), čiju je kampanju u Nevadi 2014. godine Bajden podržao, rekla da je on poljubio u tjeme na jednom predizbornom skupu.

- Nikada nisam iskusila nešto tako očigledno neprikladno - napisala je Flores, prenio je BBC.

Bajden je potom uzvratio da je "taktični političar" koji voli neposredan kontakt s publikom i dodao kako vjeruje da se nikada nije ponašao neprimjereno. No, ipak se izvinio i obećao da više neće narušavati ljudima intiman prostor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.