SVIJET

Tramp u intervjuu uvrijedio člana kraljevske porodice

Kritizirao Terezu Mej, a onda se okomio na Megan Markl

Donald Tramp

Avaz.ba/Blic.RS

2.6.2019

Uoči posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj i Francuskoj sljedeće nedjelje, američki predsjednik Donald Tramp (Trump) dao je opširan intervju britanskom listu "San", u kojem je iznio stavove o različitim temama - počev od odlazeće premijerke Tereze Mej  (Therese May) i Bregzita, preko njenih mogućih nasljednika, pa sve do negativnog mišljenja Megan Markl  (Meghan Markle) o njegovoj politici.

U intervjuu, koji je u petak dao u Ovalnoj sali Bijele kuće, Tramp, koji će liderku Konzervativne partije posjetiti sedmog juna, kritizirao je njene napore u vezi s Bregzitom, smatrajući da je Velika Britanija prepustila sve karte Evropskoj uniji.

- Spomenuo sam Terezi da morate da pripremite municiju. Siguran sam da ste mogli da osigurate veliku prednost i da pregovarate sa čvrste pozicije - rekao je Tramp.

Tramp je ipak priznao da u isto vrijeme, poštuje Terezu Mej, te da  i ona sigurno bolje poznaje činjenice nego on.

Tramp je govorio i o komentarima vojvotkinje od Saseksa uoči izbora 2016. U emisiji "The Nihtly Show with Larry Silmore" 2016. godine, Megan Markl opisala je Trampa kao ženomrzca i rekla da je njegova politika kontroverzna, te da bi emigrirala u Kanadu da on pobjedi.

- Nisam znao da je zlobna. Nadam se da je okej - odgovorio je Tramp.

Američki predsjednik je potvrdio da će se sastati s princom Čarlsom (Charlesom), i da će tema razgovora biti zaštita klime.

- Mogu da kažem da je klima kod nas među najčistijima u svijetu. Naš zrak i voda su odlični - rekao je Tramp.

Što se tiče mogućih kandidata za mjesto predsjednika Konzervativne stranke, Tramp je izrazio podršku Borisu Džonsonu (Johnson), kojeg je opisao kao veoma dobrog čovjeka i veoma darovitu osobu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.