SUSRETI

Melanija na londonskom aerodromu zgrozila sve prisutne

Melanija Tramp i Donald Tramp

Avaz.ba

3.6.2019

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) stigao je u posjetu Velikoj Britaniji, tokom koje će imati audijenciju kod kraljice Elizabete II (Elizabeth) i razgovarati s odlazećom premijerkom Terezom Mej (Therese May).

Prvi čovjek SAD i njegova supruga sletjeli su na aerodrom u Londonu u predsjedničkom avionu Air Force one gdje ih je sačekala svečana garda kojoj je Tramp salutirao.

Tramp se potom sa suprugom uputio na prijem kod kraljice. Prema planu posjete, nakon velike ceremonije dobrodošlice u Bakingemskoj palači i razgovora s kraljicom Elizabetom, Tramp će popiti tradicionalni engleski čaj sa princem Čarlsom, a za večer je predviđen svečani državni banket.

U okviru posjete Evropi, američki predsjednik će učestvovati i na komemoraciji povodom 75. godišnjice Dana D, na Normandijsko-američkom groblju u Francuskoj, kao i na drugim komemorativnim skupovima koji će tim povodom biti održani na obje strane Lamanša.

Organizatori protesta "Zajedno protiv Trampa" rekli su za ABC News da su za danas planirani protesti kod Bakingemske palače, kad Tramp bude prisustvovao zvaničnoj večeri sa kraljicom, i u utorak kad bude razgovarao sa premijerkom Terezom Mej.

Prva dama SAD je, prilikom polaska iz Vašingtona, odjenula haljinu s motivima inspiriranim glavnim gradom Engleske.




Tokom ljeta Melanija se presvukla u "letećoj Bijeloj kući", pa je na aerodrom u Londonu izašla u sasvim drugačijem izdanju - plavom kompletu i svijetloj košulji s printom. 

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, zgrozila je sve, izbor nije najbolji, pa su pojedini kazali i da pomalo podsjeća na stjuardesu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.