DIPLOMATIJA

Tramp poručio kraljici Elizabeti: Veze između naše dvije nacije zauvijek su zapečaćene

Večernji banket u čast državnog posjeta američkog predsjednika počeo je obraćanjem kraljice koja je nazdravila svome gostu i njegovoj supruzi te govorila o snazi veza dviju zemalja

Melanija Tramp, kraljica Elizabeta i Donald Tramp. nbcnews.com

Avaz.ba

3.6.2019

Britanska kraljica Elizabeta rekla je da je uvjerena da će vrijednosti i interesi koji vežu Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države nastaviti ujedinjavati dvije zemlje i u budućnosti, s čime se u svom govoru složio i njezin gost, američki predsjednik Donald Tramp (Trump).

Večernji banket u čast državnog posjeta američkog predsjednika počeo je obraćanjem kraljice koja je nazdravila svome gostu i njegovoj supruzi te govorila o snazi veza dviju zemalja. 

- Dok gledamo u budućnost, uvjerena sam da će nas nastaviti ujedinjavati naše zajedničke vrijednosti i interesi koje dijelimo. Večeras slavimo savez koji je pomogao da zagarantimo sigurnost i napredak našim narodima kroz desetljeća i za koji vjerujem da će se održati u mnogim godinama koje dolaze - kazala je. 

Tramp je također govorio o zajedničkim vrijednostima koje će ujedinjavati dvije zemlje u budućnosti - spomenuo je slobodu, suverenost, samoodređenje i vladavinu prava - ali se dotaknuo i prošlosti i Drugog svjetskog rata.  

- Veze između naše dvije nacije zauvijek su zapečaćene - kazao je Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.