INCIDENT Majk Gov u centru novog skandala

Potencijalni premijer Velike Britanije uporedio princa Čarlsa sa Hitlerom

Ismijavao i princezu Dajanu

N. Če. / Avaz.ba
12.06.2019 22:41

Majk Gov

Foto: Agencije

Nakon skandala koji se desio kada je Majk Gov, jedan od glavnih kandidata za novog premijera Velike Britanije, priznao da je ranije uzimao kokain, došlo je do novog incidenta koji je uzdrmao njegov imidž među konzervativnim poslanicima.

Internetom je počeo da kruži stari snimak na kojem potencijalni nasljednik Tereze Mej (Therese May) i upoređuje princa Čarlsa (Charlesa) sa Hitlerom i ismijava pokušaje samoubistva princeze Dajane (Diane).

Trenutni ministar životne sredine je 1992. godine nakratko vodio satirični šou program "Kanala 4". Tada 25-godišnji Gov se u emisijama šalio na račun homoseksualaca, povećanja penisa, vojske i kraljevske porodice.

U prvoj epizodi Gov je uporedio intervencije princa Čarlsa sa "debatom o prirodi i arhitekturi sa Adolfom Hitlerom", a zatim je dodao da je razlika u tome što je Hitlerova žena "uspjela da izvrši samoubistvo kada je prvi put pokušala".

Jednako neukusan bio je i Govov intervju sa penzionisanim generalom ser Antonijem Farah Foklijem o homeseksualnosti u oružanim snagama.

Gov je temu otvorio monologom punim stereotipa, a zatim je dodao da je sve u vojsci osmišljeno tako da "privuče homoseksualce".

Šale su bile zamišljene kao satira za kasnu noćnu publiku.

Govova komedija je ponovo dospjela u centar pažnje nakon što je on u utorak poricao da se podsmijavao seksualnom životu i vanbračnim aferama svog protivkandidata Borisa Džonsona (Borisa Johnsona) da bi skrenuo pažnju javnosti sa svog nekadašnjeg korišćenja kokaina.

Ministar životne sredine je osporavan zbog svog priznanja o korišćenju droge i od tada se bori da svoje vodstvo među torijevcima vrati na pravi put, prenosi "Blic.rs".

Komentari

NA VRH