VELIKA BRITANIJA

Boris Džonson je klovn! Popularan?! I Hitler je bio popularan

Mohamad Amin brutalno istupio u medijima protiv kandidata za novog premijera

Amin i Džonson

S. N.

14.6.2019

Ukoliko Boris Džonson (Johnson) pobijedi u utrci za predsjednika Konzervativne stranke Velike Britanije, lider Muslimanskog foruma, krila ove partije koja okuplja članove islamske vjere, najavio je ostavku i napuštanje partije.

- Nisam spreman biti u ekipi koja je izabrala tog klovna za lidera - izjavio je Mohamed Amin (Mohammed) gostujući u programu BBC Radio 4.

On je oštro kritizirao Džonsona i zbog njegovog odnosa prema muslimankama. Svojevremeno je izjava da su žene pod burkom iste kao poštanski sandučić ili pljačkaši banaka izazvala lavinu osuda. No, Džonson se nije izvinio niti povukao svoju izjavu.

Govoreći za BBC Radio 4, Amin je iznio i stav da to što je neko popularan ne znači ništa kada je javna služba u pitanju.

- I Hitler je bio popularan, kao i niz užasnih osoba koje su prošle kroz historiju. Popularnost nije preporuka za bitne pozicije. Treba nam lider koji može biti premijer u pravom smislu te riječi. Boris Džonson nije ni blizu tome. Ako bude izabran, nakon 36 godina, napustit ću stranku - najavio je lider muslimanskog ogranka Konzervativne stranke Velike Britanije.

Na opasku novinara da je Džonsona uporedio s Hitlerom, Amin je odgovorio:

- Da. Ne kažem da Boris Džonson namjerava slati ljude u gasne komore. Naprotiv, jasno je da on to neće. Ali, on je jedan obični klovan! Što se mene tiče, uopće nije dorastao čak ni da bude član partije u kojoj sam i ja, a pogotovo da joj bude na čelu. Džonson ima problema s samom prirodom istine. Istina mu nije svojstvena - rekao je on.

Dodao je i da je svjestan da premijer ne može biti svetac, ali i da Džonson naprosto ne ispunjava niti jedan kriterij da bi bio na toj poziciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.