PORUKE Započeo izbornu kampanju

Donald Tramp održao dvosatni govor: Naša budućnost nikada nije izgledala svjetlija

Utvrdio je i da će njegovi demokratski oponenti radikalno promijeniti SAD

Agencije
19.06.2019 19:03

Donald Tramp

Foto: ABC News

Donald Tramp (Trump) je sinoć u punoj dvorani "Amway Center" u Orlandu rekao da će se ponovo kandidirati na predsjedničkim izborima kao autsajder, "kao što je to učinio 2016.".

U svom govoru koji je trajao skoro dva sata ponovo se osvrnuo na teme predsjedničke kampanje od prije četiri godine kritizirajući medije, ilegalne migracije i tadašnjeg demokratskog oponenta Hilari Klinton (Hillary Clinton).  

- Zajedno smo prisilili pokvareni politički establišment da odstupi i vratili vladavinu od naroda i za narod. Dokle god držite ovaj tim na mjestu, na dobrom smo putu. Naša budućnost nikada nije izgledala svjetlija - kazao je Tramp, što je izazvalo oduševljenje prisutnih.

Utvrdio je i da će njegovi demokratski oponenti radikalno promijeniti SAD jer će pokušati legalizirati ilegalne migrante koji dolaze preko južne granice da bi mogli pojačati demokratsku političku bazu.

Također, Tramp je rekao kako demokrati "žele uništiti SAD kakvu poznajemo" te je poručio da se to "neće dogoditi". 

- Vjerujemo da bi naša zemlja trebala biti utočište za građane koji poštuju zakone, a ne za kriminalne strance - dodao je.

Svoje oponente nazvao je radikalnom ljevičarskom mafijom koja bi u SAD donijela socijalizam. 

Tokom govora oštro je kritizirao medije, okarakteriziravši ih kao lažne, preuzeo je zasluge za snažnu ekonomiju, promovirao kontroverzni prijedlog militarizacije svemira, obećao zaštititi prava Amerikanaca na vlastito oružje te rekao da želi pokrenuti svemirsku misiju na Mars.

Tagovi

Donald Trump SAD

Komentari

NA VRH