VIJENA Cilj projekta je očuvanje i stabilizacija biodiverziteta

Neki drugi svijet: Grad u potrazi za svicima

Projekt "City Nature" je dio programa i saradnje INTERREG V-A SK-AT i sufinansiran je od Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF)

A. Ču. / Avaz.ba
20.06.2019 17:33

Ljubitelji šišmiša i leptirica će da uživaju

U večernjim satima 21. i 22. juna 2019. će se u Beču, u okviru projekta "City Nature: Beč i Bratislava zajedno za očuvanje biodiverziteta“, održati 1. internacionalni dani biološke raznolikosti SK-AT. 

Program počinje sa noći za ljubitelje šišmiša i leptirica, a tokom izleta posjetioci imaju mogućnost da posmatraju ove vrste i nauče sve o njima u istraživačkom vrtu Univerziteta prirodnih resursa i primijenjenih nauka (BOKU). 

U toku prvog dana posjetioci vrta imaju priliku ići u potragu za svicima, slijepim miševima i jedinstvenim vrstama leptirica, kao što je mali ljiljak vinove loze, dok u subotu čak mogu zamahnuti kosom i time iskusiti pravilno održavanje livada. 

Projekt CITY Nature je dio programa i saradnje INTERREG V-A SK-AT i sufinansiran je od Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF). 

Cilj projekta je očuvanje i stabilizacija biodiverziteta u Beču i Bratislavi. 

Oba grada su sebi postavila zadatak da u naredne tri godine uz brojne aktivnosti informiiraju javnost o ovoj tematici i provedu ogovarajuće mjere zaštite.

Komentari

NA VRH