SVIJET

Policija intervenirala: Komšije čule vrištanje, razbijanje i psovke u stanu Borisa Džonsona

Boris Džonson. Daily Mail

E. Š. /Avaz.ba

22.6.2019

Policija je u ranim jutarnjim satima u petak pozvana u kuću kandidata za britanskog premijera Borisa Džonsona (Johnson) i njegove partnerice Keri Sajmonds (Carrie Symonds).

Policajci su stigli na poziv komšije koji je čuo glasnu prepirku iz stana kandidata za britanskog premijera, nekoliko sati nakon što je osigurao svoje mjesto u posljednjem krugu glasanja za nasljednika Tereze Mej (Therese May). 

Iz "Scotland Yarda" su potvrdili da je policija stigla na poziv, te kako nema izvještaja o prekršajima ili drugim razlozima za zabrinutost.

No, komšinica iz stana do Džonsona izjavila je kako je čula vrištanje te ženski glas koji je vikao: "Skini se s mene i izlazi iz mog stana!"

Napravila je i audiosnimak na kome se Džonson može čuti kako galami: "Skini se s mog je*** laptopa!"

Na snimku koji je u posjedu "The Guardiana" može se čuti ženski glas koji se glasno žali što je kauč poliven crvenim vinom te govori: "Ne brineš se ni o čemu jer si razmažen."

Za "The Guardian" je komšinica izjavila kako se čuo zvuk poput razbijanja tanjira te nekoliko vrlo glasnih krikova za koje je sigurna da su od Keri, a navodno se čuo i glasan prasak od kojeg se tresla cijela zgrada.

Boris Džonson je prošle godine napustio svoju suprugu Marinu Viler (Wheeler) i započeo vezu s Keri Sajmond (31), bivšom šeficom za odnose s javnošću konzervativne stranke. 

Portparol mogućeg budućeg premijera odbio je komentirati slučaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.