REAKCIJE

Musavi: Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju

Napetosti između Teherana i Vašingtona. Agencije

Fena

22.6.2019

Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju protiv njega, javila je u subotu poluzvanična novinska agencija "Tasnim", pozivajući se na portparola ministarstva vanjskih poslova Abasa Musavija (Abbas Moussavi).

- Nećemo dopustiti nikakva kršenja iranskih granica. Iran će se odlučno suprotstaviti svakoj agresiji ili prijetnji Amerike - izjavio je on za "Tasnim".

Napetosti između Teherana i Vašingtona buknule su od četvrtka, kada je iranski projektil uništio izviđački bespilotni avion "U.S. Global Hawk". Teheran tvrdi da je dron oboren iznad njegovog teritorija, a Vašington navodi da se to desilo u međunarodnom zračnom prostoru.

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je u petak da je otkazao naređenje o vojnom napadu u kome bi moglo poginuti i do 150 ljudi, u znak odmazde za obaranje američkog drona bez ljudske posade, i nagovijestio da je otvoren za razgovore s s Teheranom.

- Kakvu god odluku oni (Amerikanci) donesu, mi nećemo dopustiti kršenje teritorijalnog integriteta Islamske Republike Iran - kazao je Musavi, prenose agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.