VELIKA BRITANIJA

Boris Džonson se oglasio nakon upada policije u njegov stan zbog vriske i galame

Obraćanje u Birminghamu na prvom od 16 skupova

Boris Džonson. AFP

Avaz.ba

22.6.2019

Favorit za nasljednika Tereze Mej (Therese May) na dužnosti premijera Velike Britanije, Boris Džonson (Johnson), ponovio je danas svoje stajalište da se sporazum o Brexitu s Evropskom unijom može ponovno ispregovarati, kazavši kako će "s pravom energijom i privrženošću prevladati zdravi razum".

Dan nakon što je policija intervenirala u njegovom stanu zbog vriske koju su prijavile komšije, Džonson je govorio u Birminghamu na prvom od 16 skupova na kojima treba uvjeriti vladajuću Konzervativnu stranku, oko 160.000 njenih članova, da je on najbolji kandidat koji će izvesti Britaniju iz krize oko Brexita.

- Duboko sam uvjeren da će s pravom energijom i pravom privrženošću prevladati zdravi razum, no u slučaju da se to ne dogodi, moramo svejedno biti spremni izaći. Upravo zato što ćemo se pripremati od sada do 31. oktobra za Brexit bez dogovora, dobit ćemo sporazum koji nam je potreban - rekao je Džonson.

On se osvrnuo i na dolazak policije u njegov stan, kazavši kako članove stranke ne zanima zašto je pozvana.

- Mislim da ih ne zanimaju takve stvari, osim ako sam u krivu - rekao je Džonson, te dodao kao vjeruje da njegove stranačke kolege žele čuti "planove za zemlju i za  stranku".

Policija je u ranim jutarnjim satima u petak pozvana u kuću Borisa Džonsona (Johnson) i njegove partnerice Keri Sajmonds (Carrie Symonds). Policajci su stigli na poziv komšije koji je čuo glasnu prepirku iz stana kandidata za britanskog premijera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.