IZA SCENE

Ko bi rekao: Favorit u utrci za poziciju Tereze Mej važi za zavodnika

Ljubavni život bivšeg sekretara za vanjske poslove našao se u središtu interesiranja javnosti nakon što su komšije pozvale policiju zbog svađe u kući

Boris Džonson. Arhiv

Agencije

24.6.2019

Član britanskog parlamenta i favorit u trci za funkciju britanskog premijera Boris Džonson (Johnson) važi za zavodnika - najmanje pet njegovih vanbračnih veza bilo je predmet pisanja medija, a za dvije ljubavnice se zna da su s njim i zatrudnjele.

Kada je u septembru otkrivena njegova veza s Keri Sajmonds (Carrie Saymonds), on i supruga Marina Viler (Wheeler), s kojom je godinama bio u braku, podnijeli su zahtjev za razvod. Njihova kćerka Lara Džonson, koja je samo pet godina mlađa od Džonsonove ljubavnice, navodno je rekla za svog oca da je “sebično đubre".

Ljubavni život bivšeg sekretara za vanjske poslove našao se u središtu interesiranja javnosti nakon što su komšije pozvale policiju zbog svađe u kući Sajmonds u Londonu, gdje trenutno borave.

Džonson, koji je svojevremeno odbacio tvrdnje da vara suprugu kao ”obrnutu piramidu besmislica", oženio se svojom ljubavi iz studentskih dana na Oksfordu Alegrom Mostejn-Oven (Allegra Mosteyn-Owen) 1987. godine, ali su se razveli 1993., nakon što ju je prevario s Marinom. 

Godine 2003. objelodanjena je njegova četverogodišnja veza s novinarkom i autoricom knjiga o poznatima Petronelom Vajat (Petronella Wayat), inače kćerkom poznatog laburiste Lorda Vajata, koja je kasnije tvrdila da je jedno njegovo dijete abortirala, a jedno pobacila.

Tadašnji predsjednik torijevaca Majk Hauard (Mike Howard) smijenio ga je s funkcije ministra za kreativnu industriju i kulturu zato što je lagao o toj vezi.

Dvije godine kasnije “News of the World” pisao je o njegovoj vezi s novinarkom Anom Fazakerli, nakon što su ga vidjeli kako izlazi iz njenog stana u Londonu. Tada ga je Marina Viler izbacila iz kuće, ali su se kasnije pomirili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.