SVIJET Problem s telekomunikacijama

Holandija: Paralizovane službe za vanredne situacije

Vojna policija pojačala svoje prisustvo na ključnim vojnim lokacijama i aerodromima

Fena
24.06.2019 19:31

Prijavljen problem sa telekomunikacijama

Foto: Ilustracija

Širom Holandije prijavljen je problem sa telekomunikacijama što je utjecalo na rad ambulantnih i službi za vanredne situacije, a policija je poslala sve policajce na dužnosti na ulice gradova.

Problem sa telekomunikacijama trajao je nekoliko časova, a nastao je u mreži nacionalnog operatera "Rojal KPN NV", ali je takođe pogodio i druge provajdere koji koriste opremu "KPN".Nacionalni operater saopćio je da su imali problem sa fiksnom i mobilnom telefonijom."Brojevi hitnih službi nisu dostupni zbog kvara na tehnici. Radimo na rješenju problema. Ako vam je neophodna medicinska pomoć, otiđite sami u bolnicu", navodi se u saopštenju holandskih vlasti.U saopćenju se ne navodi uzrok kvara ili koliko će trajati.Kvar koji se pojavio prije 16.00 časova najduži je u historiji Holandije.Portparol Administracije za sigurnost i borbu protiv terorizma Ana Posthumus izjavila je da je previše rano govoriti od tome da je u pitanju hakerski napad.

Vojna policija koja je zadužena za osiguranje međunarodnih granica saopćila je da je pojačala svoje prisustvo na ključnim vojnim lokacijama i aerodromima.

Komentari

NA VRH