ENGLESKA

Djevojka misteriozno nestala na otoku, policija pronašla leš

Bila je rasijana i u stresnom stanju

Rosi Džonson nedavno diplomirala i zaposlila se u PGL centru. Facebook

Avaz.ba/ Telegraf

28.6.2019

Policija je danas pronašla tijelo u misiji pronalaska nestale studentice zoologije Rosi Džonson (Jonson), koja je nedavno diplomirala i zaposlila se u PGL centru za terenske studije na otoku Vajt, nedaleko od južne obale Engleske. Poslije formalne identifikacije bit će utvrđeno da li je to njeno tijelo i način na koji je umrla.

Neposredno prije nestanka na otoku Vajt prije šest dana, bila je rasijana i u stresnom stanju. Lokalno stanovništvo tvrdi da postoje pretpostavke da se neposredno prije nestanka posvađala s kolegom.

Formalna identifikacija je i dalje u toku, a o pronalasku tijela obaviještena je njena porodica, koja je danima unazad činila sve i pisala razne apele i molbe za pomoć.

Policija je tijelo pronašla nakon što se raspitivala "od vrata do vrata" u gradiću Vuton na otoku Vajt, a njena smrt se tretira kao sumnjiva.

Džon Torp (71), koji živi blizu PGL avanturističkog centra, gdje je Rosi radila i na tom mjestu nestala, rekao je da je policija pretražila njegov vrt, zatim vrtove njegovih susjeda, kao i čamac čiji je on vlasnik.

- Policija nije otkrila mnogo, ali su mi rekli da imaju saznanja da je djevojka prije nestanka bila u stresnom stanju. Komšije su mi potom rekle da se posvađala sa nekim u PGL centru neposredno prije nego što je nestala. Policija je dva puta pretraživala moju baštu ove sedmice. To su radili i kod komšija. Pretraživali su i moj čamac na vodi, kao i ostala plovila pored njega, ali tu ništa nisu našli. Zaista se nadam da će je naći - rekao je prije nekoliko dana Torp za medije.

Član porodice u kući njene majke u blizini u oblasti Aberidinšir u Škotskoj rekao je da se nije javljala porodici od trenutka nestanka.

- Uvijek nam se javljala, mislili smo da je samo otišla u šetnju. Posljednji put je s majkom razgovarala u nedjelju, nekoliko sati prije nego što je prijavljen njen nestanak - rekao je on.

Rosi Džonson se nije pojavila na poslu, gdje je radila kao instruktor terenskih studija, što je zaposlenima bilo sumnjivo.

Njen nestanak je u tom trenutku prijavljen, a policija je od tada intenzivno tragala za njom.

Mislili da je samo otišla u šetnju. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.